Uit de AFRIKAANSE keuken

Wij maken onze eigen worsten en drogen we ons eigen vlees. We maken biologische ketchup, spannende mosterdsmaken, gedroogde koekjes, mueslirepen en nog veel meer.

Graham, de chef, werkt uitsluitend met duurzame producten en probeert waar mogelijk ook biologische en streekproducten in te kopen. En als dat niet lukt, probeert hij in ieder geval met goede, fairtrade en gezonde producten te werken. Zo heeft alle vis die we gebruiken heeft het ‘Onbezorgd 100% duurzaam‘ keurmerk, en weten van al het vlees dat we gebruiken waar het vandaan komt. Dat heeft natuurlijk wel een uitwerking op onze inkoopprijs, maar we zorgen ervoor dat de prijzen voor onze klanten altijd betaalbaar blijven.  Lekker met een Zuid Afrikaanse slag.

 

Voor ons is het eenvoudig: het eten is duurzaam, uit eigen keuken, echt, gemakkelijk en natuurlijk lekker!

De ingrediënten zijn altijd duurzaam

Uit de Keuken streeft naar duurzaamheid. Of, zo duurzaam mogelijk! Dat vinden wij belangrijk. Zo is ons vis duurzaam gevangen of gekweekt en altijd 'in seizoen'. Zo streven wij ernaar om het eerste bedrijf in Nederland te zijn die het 100% 'MSC-In Seizoen' keurmerk mag voeren. Het vlees is op zijn minst scharrel en de groente waar mogelijk biologisch. Maar laten we eerlijk zijn, het gaat ons voornamelijk om de smaak.

Alles komt uit eigen keuken

De vis wordt in huis gepekeld, de worsten zelf gedraaid. Uit de Keuken bereidt alle maaltijden vanaf de basis, met de best mogelijke ingredienten, tot aan de mosterd..

Het eten is echt, dus geen chemische toevoegingen

Echt, we kunnen er geen beter woord voor vinden. Het zit in de natuurgetrouwe producten, zonder toegevoegde stofjes of onnatuurlijk smaakversterkers en in de ambachtelijke bereiding die zo lang duurt als het moet duren om de volle smaak te krijgen waar wij van genieten. Wij houden van echt lekker eten en vinden het fijn om dat te delen!

Gemakkelijk besteld, gemakkelijk opgehaald

Lekker eten willen we allemaal. Maar vaak komt het er niet van. Heb je geen zin om 's middags of 's avonds naar een restaurant te gaan? Geen zin om te koken? Genoeg van dubieuze thuisbezorgde maaltijden of luxe broodjes met uitgedroogde mozzarella ? Ons doel luidt: voor een goede prijs echt lekkere en pure gerechten.

Voorlopig kun je de gerechten afhalen aan de Bellamystraat 2, maar binnenkort gaan we ook bezorgen en met afhaalpunten werken in Amsterdam.

Lekker, ja, dat is misschien nog wel het belangrijkste

Dat het eten lekker moet zijn staat voorop, en daar zorgt chef Graham voor. Met meer dan 20 jaar ervaring als gepassioneerde kok staan zijn culinaire kunsten als een huis. En dat proef je!

Fast of slow food… dat is de vraag?

Wat voor ons belangrijk is, is de overtuiging dat eten je goed moet doen. En dat iedereen ervan moet kunnen genieten. Maar wat in deze tijd eveneens belangrijk is, is dat je op gezond en lekker eten niet lang hoeft te wachten: het gezicht van fast food moet veranderd worden. Ons eten is van nature vol van smaak en zit vol goeds. We koken met seizoensgebonden ingredienten, olijfolie en verse kruiden en specerijen. We kopen alleen vlees van boerderijen die we vertrouwen. En ja, we proberen ze regelmatig te bezoeken… kortom, wij nemen de tijd voor onze sourcing. Wij zijn fans van natuurlijk eten, en dat ga je merken.

Waar zitten we?

  • Bellamyplein 40
    1053 AT, Amsterdam

Op de kaart

Contact

Openingstijden

Op afspraak

Volg Uit de Keuken